Waarom ben ik geen fan van producten met één ingrediënt?

Regelmatig krijg ik in de salon en via e-mail vragen over mijn ervaring met de producten met één ingrediënt. Zoals je misschien wel van mij weet, duik ik graag in de ingrediëntenlijst en test ik graag zelf producten. Daarnaast heb ik veel klanten gesproken die dit soort producten hebben gebruikt. Zo heb ik voldoende informatie om te kunnen beoordelen of deze producten effectief zijn.

Producten met één ingrediënt
De single ingrediënt producten bevatten vaak mooie ingrediënten met hoge percentages. Helaas worden deze ingrediënten vaak niet gecombineerd met andere actieve ingrediënten. Waar je bij de Ordinary bijvoorbeeld een serum met vitamine C hebt, heb je eigenlijk alleen een serum met vitamine C. Er is dus verder niets aan toegevoegd.

Nu denk je misschien: oh, maar dat is toch juist?
Nou niet echt, want op deze manier is het geen volwaardige formule.
Door meerdere actieve ingrediënten aan een product toe te voegen, wordt uw product effectiever. Een voorbeeld is dat een vitamine C-serum nooit zonder vitamine E mag worden gebruikt. Vitamine E en Vitamine C versterken elkaar en zorgen ervoor dat de formule werkzaam blijft.

Kortom, terwijl je denkt dat je het goed doet met je vitamine C-serum (met een hoog percentage), word je qua effectiviteit eigenlijk een beetje voor de gek gehouden.


Bent u een chemicus?
Omdat je producten met losse ingrediënten koopt, moet je losse producten met elkaar combineren om ze effectief te maken. Niet alleen kunnen sommige combinaties slecht zijn voor je huid, je hebt nu minimaal 3 serums nodig om dezelfde werking te krijgen als een normaal serum. Helaas zie ik hier vaak dingen misgaan. Er worden verkeerde combinaties van ingrediënten gebruikt en deze worden niet in de juiste volgorde gebruikt.

Dus eigenlijk moet je een scheikundige zijn om dit echt op de juiste manier te doen.
Dit is ook iets wat ik vaak hoor van mijn klanten. Hierdoor werden geen goede resultaten behaald.


Conclusie
Om deze reden vind ik het persoonlijk lastig om advies te geven over deze producten. Hoewel de ingrediënten meestal prima zijn, voldoen ze helaas niet aan mijn standaard.
Bij AZRA Botanical Simplicity selecteren we alleen de beste producten. Ruim 80% van de productcombinaties die wij testen, komen niet door de selectie. Puur omdat ze niet aan de verwachtingen voldoen of de prijs/kwaliteit verhouding niet goed is.